2011.08.03.
19:02

Írta: Zöldanyóka

Hasznos trükkök

Mindenkinek érdeke, hogy a hónap végén érkező számlákon minél kevesebb összeg legyen feltüntetve. Az energia ára csökkenni nem fog, de néhány hasznos tanács betartásával ezt mi magunk is leredukálhatjuk.

Az elsődleges nehézség a takarékosság terén a fűtés. Próbáljuk meg beállítani a termosztáton a szobánkénti hőmérsékletet, és igazodjunk ehhez. Ha egy fokkal lejjebb csavarjuk a termosztátot, az már 10 %-ot jelent a villanyszámlánk rovására. A fűtőtestet ne takarjuk le, illetve, ha rálóg a függöny, azt emeljük fel, így jobban áramlik a meleg levegő. Ha nem vagyunk otthon mindig tegyük lejjebb a hőfokot.

Az elektromos készülékek Standby, azaz készenléti állapotban is fogyasztanak áramot, tehát használjuk időzítő kapcsolót, vagy áramtalanítsuk a készüléket. Használjunk "A" energiaosztályú berendezéseket, mert ezek akár 70 %-al is csökkenthetik a villamosenergia felhasználást. A villanyt kapcsoljuk le abban a helyiségben, ahol épp nem tartózkodunk.

Ne mosakodjunk fürdőkádban, használjuk inkább a zuhanyt, hiszen ezzel rengeteg vizet takarítunk meg. Zárjuk el a csepegő csapot, illetve ne mosogassunk, borotválkozzunk folyó víz mellett, használjunk inkább egy kisebb edényt e célra.

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos tippek energiatakarékosság

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr202893785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása