2012.03.19.
16:58

Írta: Zöldanyóka

Várjuk a tavaszt, és vele az árvizet?

Január végéig kellett várni az igazi télre, így februárra van fagy, van szél és bőven van hó. Az emberek többsége már a tavaszi napsütésre vár. Felmerül azonban, hogy mire számíthatunk tavasszal, ha a hó elolvad? Félő, hogy folyamaink próbára teszik a városok és falvak árvízvédelmi felkészültségét.

Bár 2006-ban csak a hegyekben volt igazán nagy hóesés, árvizei kétségbe ejtették a lakosságot. Akkor a Duna Bajánál 952 centiméteren, míg a Tisza Szegednél egészen 1009 cm-en tetőzött. A hatóságok mellett önkéntesek segédkeztek a víz féken tartásában.

Szegeden a Móra Ferenc Múzeum pincéjébe felszivárgó vizet több erős szivattyú pumpálta a felszínre. Akkor nyilvánvalóvá vált, hogy jobban fel kell készülni ilyen eseményekre. Vajon valóban felkészültünk, vagy a tavaszi jégzajlás pánikot is sodor majd felénk?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr344326177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása