2011.10.07.
15:29

Írta: Zöldanyóka

Takarítani, de nem ártani vele

Az össze poszt-apokaliptikus film, amit valaha moziban vetítettek ugyanazt az egy dolgot emelte ki: az ívó víz készlet veszélyben van.

Arról már volt szó, hogy hogyan spórolhatunk rajta, sőt arról is, hogy milyen ház praktikákat alkalmazhatunk a takarításban. Arról azonban nem, hogy milyen praktikus mosó és tisztítószereket találhatunk, bio címkékkel, amiket kényelmesen elérhetünk akár netről is, és a megszokott tálalásban kapható.

Egy pár éve ki gondolta volna, hogy eljutunk odáig, hogy a környezettudatos életmódért ne kelljen lemondanunk a vasalást könnyítő mosószerünkről vagy a mosogatógép (víz spórolós) luxusáról. Már arra is lehetőség van, hogy a kocsinkban egy bio légfrissítő üldözze el a rossz szagokat. Az öko háztartás elérhető és egyre kevésbé kell érte ősemberi életformára váltanunk. 

A bio termékek mind szerves anyagokat, legtöbbször növényi olajokat, esszenciákat, használnak tisztításra, így a természetbe visszajutva teljesen lebomlanak. Nem szennyezik sem a vizet, sem a talajt, sem pedig a levegőt. Ezen kívül nem mérgezőek sem az állatokra sem az emberre. Így aztán nem okoznak bőr irritációt, sem allergiát.

Mindezek helyett könnyen alkalmazható, hatékony tisztítószerekkel küzdhetünk a kosz és a kórokozók ellen.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr703267886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása