2011.07.14.
18:09

Írta: Zöldanyóka

Környezetbarát mosás 2. rész

  A mosószóda előnyeiről már ejtettünk szót, de ahhoz, hogy a mosószóda alkalmazása valóban olyan hatékony legyen, a használatára is oda kell figyelnünk.

Egy kiló mosószóda körülbelül 30 mosásra elegendő, és ehhez viszonyítva az ára rendkívül alacsony. Kiválóan használható gépi mosás során, ehhez nincs szükség semmilyen speciális adalékra.

Ha a mosni kívánt ruha foltos, akkor több órára, akár egész éjszakára is, áztassuk perkarbonát oldatba. Ez az anyag kiváló a foltok eltávolítására, hiszen használata során aktív oxigén keletkezik, ami kiveszi a foltot mind a színes, mind a fehér ruhából. Hideg vízben való feloldása a leghatékonyabb, mert az oxigén így hosszabb ideig fejti ki hatását. Minden folttisztítónak ez az alapja, de emellett azokban számos környezetre káros adalékanyag is megtalálható, ami a tiszta perkarbonátban nem.

Az áztatás után magához a főmosáshoz célszerű két púpozott evőkanál mosószódát használni. Természetesen a ruha mennyiségétől függ ennek adagolása.

Számos háziasszony idegenkedett ezek használatától, de azok, akik kipróbálták a mosószóda és a többi természetes mosószer előnyeit, már nem cserélnék el semmire.

Szólj hozzá!

Címkék: mosószóda használata perkarbonát

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr132893641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása