2011.07.06.
17:45

Írta: Zöldanyóka

Környezetbarát mosás

   Napjaink rohanó világa megköveteli tőlünk, hogy öltözetünk makulátlanul tiszta és kellemes illatú legyen.
Ez társadalmi elvárás. Sokféle mosópor közül válogathatunk, de azt a reklámok elfelejtik közölni velünk, hogy ezek a mosóporok bőrrel érintkezve allergiás reakciót válthatnak ki, ugyanakkor a környezetre is káros hatással vannak.

Dédanyáink idejében ezek a problémák ismeretlenek voltak, hiszen olyan anyagokat használtak a mosáshoz, amelyek természetesek voltak, így sem rájuk, sem a környezetre nem jelentettek veszélyt. Az utóbbi években a fogyasztóvédelem szabályozza a mosóporok vegyi összetételét, hiszen ezek a modern anyagok nem oldódnak jól alacsony hőfokon, a szövetek szálai között maradnak és bőrrel érintkezve allergiás reakciókat válthatnak ki, főleg kisgyermekek esetében, hiszen az ő bőrük még nagyon érzékeny a külső hatásokra.
Ezek a vegyi anyagok a természetbe jutva is maradandó károkat okozhatnak. Olyan vegyületekből épülnek fel, melyek biológiailag nem lebomlóak, így szennyezik a vizet és a talajt, valamint a táplálékláncba bekerülve is maradandó elváltozásokat okozhatnak.
 

mososzoda.infoMinden szempontból a legjobb megoldást a mosószóda jelentheti, hiszen tisztító hatása közismert, ugyanakkor nem káros a környezetre. A mosószóda a régmúltba nyúlik vissza
hiszen már a 11-12. században is sikeresen alkalmazták a háziasszonyok, csak a modern vegyipar kialakulása teljesen háttérbe szorította.
A mosószóda alacsony hőfokon is kiválóan oldódik, nem marad a ruhák szálai között
így érzékeny bőrűek számára is kiváló. Tisztító és zsírtalanító hatása rendkívüli, ugyanakkor a vizet is lágyítja, ezáltal a ruhák tisztábbak és puhábbak lesznek.
A mosószóda vagy más néven sziksó a környezetre is ártalmatlan, mivel biológiailag lebomló anyagokból épül fel.
 

Annak aki a pénztárcáját és a környezetét is kímélni szeretné a mosószóda a legjobb megoldás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr352893553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása