2011.08.25.
16:46

Írta: Zöldanyóka

Tekerj a boltba!

Érdekes felméréseket olvashatunk mostanában az autóhasználat és a környezetszennyezés összefüggéseiről. Például az emberek annyira elkényelmesedtek már, hogy szinte a sarki boltba is kocsival mennek. Legalábbis a legtöbb kocsival megtett út nem lépi túl az 5 km-ert, sőt valószínűleg a hármat sem. 

Pedig ha csak ezekre a rövidke utakra hagynánk a verdát a garázsban , hogy helyett 1 üdítő sétát tegyünk vagy egy kis egészséges tesmozgást beiktatva, eltekernénk a boltba, a nagyihoz vagy a moziba, már rengeteget tehetnénk az üvegház hatás mérsékléséért. Mindemellett pedig testünkért is tettünk valamit 10000 forintos fitness bérlet nélkül.

Magyarországon büszkék is lehetünk, hiszen itt terjed leginkább a biciklis életmód. Mert bizony életmódról van szó, egyre többen mennek biciklivel a munkahelyükre, iskolába és mindennapi teendőiket végezni. Néhány biciklis demonstráció alkalmával nyilvánvalóvá válik, hogy hazánkban sokan akarnak tenni a környezetükért és önmagukért.

A kerékpározás előnyei nem csupán a zéró káros anyag kibocsájtás, hiszen a biciklis számára nincs dugó, nincs kötelező biztosítás és parkolás bérlet, sőt megállóban várakozás sincs, van viszont mindennapi testmozgás és gyors haladás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr713104844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása