2012.11.21.
16:22

Írta: Zöldanyóka

Mitől lesz zöld egy iroda?

Ha igazán környezettudatosak szeretnénk lenni, akkor nem csak otthon vagy az utcán kell annak lennünk, hanem például a munkahelyünkön, az irodában is. De hogyan tudjuk ezt kivitelezni? Ennek járunk utána a cikkben...

zold-iroda.jpg

Ne járassuk feleslegesen a számítógépeket!

Egy irodában a számítógépek akkor is működnek, amikor épp nem használjuk őket. Pl. leugrottunk ebédszünetre vagy éppen tárgyalunk valakivel. Ilyenkor sok áramot spórolhatunk, ha a gépünk energiatakarékos üzemmódba kapcsol. Szrencsére ezt a modern számítógépek már automatikusan meg tudják oldani és egyetlen egérkattintásra "észhez tudnak térni".

Spóroljunk a papírral!

Mint köztudott, a papírgyártás alapja a fa, így minél több papírt használunk az irodában, annál több fát kell sajnos kivágni. Másrészt ha nagy mennyiségben fogy a papír, az többlet költséget jelent a cég számára. Hogyan tudjuk hát lecsökkenteni a papírhasználatot? Egyrészt, amit csak lehet, vezessünk elektronikusan! Ma már számos jegyzetelést, számlázást ki tudunk váltani szoftverekkel. Másrészt, ha muszáj papírt használnunk, írjunk/nyomtassunk mindkét oldalára! Nincs annál nagyobb pazarlás, ha elhasználtnak minősítünk egy olyan papírlapot, amire csak pár sort nyomtattunk!

Vegyünk használt eszközöket!

Itt a válság, közben az árak is felfelé mennek. Na és? Számos olyan irodatechnikai berendezés létezik, amely nem avul el 3-4 év alatt, nagyszerűen helytállnak a mai kor követelményei közt is. Ilyenek például a nyomtatók, fénymásolók - egy 5 éves lézernyomtató például nagyon jó szolgálatot tud tenni a gazdájának még ma is. Másrészt egy új berendezés legyártása (amely általában a távol-keleten történik) és Európába szállítása igencsak nagy környezetterheléssel jár, így a legjobban akkor óvjuk a környezetünket, ha itthonról vagy max. egy szomszédos országból szerzünk be használt alkatrészt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldhaztartas.blog.hu/api/trackback/id/tr274918519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása